Акценти
Начало / Политика / Защита на българския бизнес е основното послание на политическия съюз „Лидер”-НИЕ-БНД

Защита на българския бизнес е основното послание на политическия съюз „Лидер”-НИЕ-БНД

„Да съживим България” е мотото, под което ще премине предизборната кампания на политическия съюз между партиите „Лидер”, Национален идеал за единство /НИЕ/ и Българска нова демокрация /БНД/, като основното послание е за икономически патриотизъм, което означава защита на българското производство и търговия. Това заяви водачът на листата на политическия съюз Борис Ячев.

Днес политическият съюз откри с водосвет предизборния си клуб в Плевен, който се намира на площад „Свобода” 21.

Амбицията на този политически съюз е да има своя група в 42-то народно събрание, заяви Ячев.  В предстоящите избори за Народно събрание те ще участват с регистрацията на партия „Лидер” и вече са внесли за регистрация в РИК пълна кандидатдепутатска листа.

Борис Ячев, който е бил депутат в 40-то Народно събрание, припомни, че тогава, в стремежа максимално бързо българското законодателство да бъде приближено до европейското, са допуснати не малко грешки, които сега рефлектират върху българския бизнес. Затова е нужно да бъде направено необходимото, за да бъдат защитени българските фирми и българските граждани, които търсят работа в Европа, отбеляза Ячев.

В Плевен политическият съюз ще излезем с регионална  стратегия, която са нарекли „Да съживим Плевен и плевенския регион”. Това е в отговор на тяхната убеденост, че съживяването на националната икономика може да мине само през съживяване на българските региони. По думите на Ячев, националната политика е важна, но тя касае хората дотолкова, доколкото е свързана с местни проблеми.

Ние искаме да стъпим здраво върху проблемите на Плевен и Плевенски регион, който е с ключова позиция в националната стратегия за развитие, подчерта Ячев.

Борис Ячев е един от вносителите в 40-то Народно събрание на проекта за закон за финансова децентрализация на общините, който тогава не беше приет. Този закон щеше да позволи на общините да разполагат в максимална степен с местните приходи и щеше да развърже ръцете на местната власт да помага на местните производители и търговци, подчерта водачът на листата на „Лидер”. Той изтъкна още, че имат амбицията в края на 42-то Народно събрание  един работещ да издържа максимум трима неработещи, а не както е в момента един работещ издържа между пет и седем неработещи.  Ние сме за увеличение на пенсиите и на социалните плащания, но само след подкрепа и защита на българския бизнес, подчерта Ячев.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...