Акценти
Начало / Любопитно / Коледният дух завладя Плевен

Коледният дух завладя Плевен

коледни светлини плевен

Тази вечер бяха запалени празничните светлини в Плевен и коледният дух завладя града.  Новата 6-метрова коледна елха, посадена преди месец на обновения площад на града, грейна в празнична украса и събра около себе си десетки дечица и техните родители.

Коледни и новогодишни песни прозвучаха в изпълнение на детската вокална група „Усмивка” при НУ „Отец Паисий”. Артистите от куклен театър „Арлекин” зарадваха най-малките с приказка.

IMG_5086 празничен концерт коледа

Да запали светлините на празничната украса на сцената излезе кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков. Той поздрави децата и техните родители и им пожела да бъдат щастливи, да се сбъдват мечтите им, делата им да бъдат успешни. После заедно с децата започна обратното броене и натисна копчето на дистанционното, с което включи хилядите разноцветни светлини. Освен на красивата коледна елха, плевенчани през тези празници ще се радват на ефектно осветената сграда на Общината. Акцент в празничното осветление е часовниковата кула.

IMG_5146 украса часовникова кула

Заедно със светлините в небето над площада заискря и  празнична многоцветна заря.

Общинският духов оркестър под диригентството на Пламен Марков подхвана български хора и водещата на вечерта – Катя Божикова, прикани всички да се хванат на хорото. Преди това танцьорите от фолклорната група „Жеда” тропнаха шопски хора на сцената.

Вечерта завърши с раздаване на лакомства. Имаше за всички, че даже и останаха.

IMG_5107 коледни светлини

Сред официалните гости за празника тази вечер беше и новоназначения областен управител на област Плевен Ралица Добрева, народни представители и общински съветници, ръководството на Община Плевен.

IMG_5109 коледна украса

IMG_5127 деца коледна украса

IMG_5065 коледна украса

IMG_5143 коледна украса

IMG_5150 коледен концерт

IMG_5151 празнично хоро

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...