Акценти
Начало / Култура / Коледна изложба откриха плевенските художници

Коледна изложба откриха плевенските художници

Над 100 творби на повече от 60 плевенски художници са подредени в Коледната изложба, която беше открита днес в Арт център – Плевен.  Изложбата се организира от Представителството на СБХ и Община Плевен и е възобновена традиция преди коледните празници.

Това е последната за годината изложба в Арт центъра и с нея искаме да пожелаем на творците и на плевенчани успехите през следващата да са по-големи, каза при откриването Светла Тончева, уредник на галерията. Изложбата е повод да се огледаме, да направим равносметка на изминатия досега път и да определим своя бъдещ път, добави тя.

IMG_6411изложба-откриване

Председателят на Представителството на СБХ – Плевен – Валентин Асенов, пожела на колегите си успешна да е новата година и обеща, че изложбите ще се множат.

Йонита Иванова, директор на дирекция „Образование и култура” на Община Плевен поздрави творците от името на кмета Георг Спартански и пожела през новата година да има много поводи за подобни естетически преживявания.

В Коледната изложба са включени живопис, скулптура и приложно-декоративно изкуство. Посетителят ще може да се наслади на голямо разнообразие от стилове и колорит. Както и да получи представа за нивото на плевенската група художници.

Изложбата ще остане открита до края на януари. Всички творби се продават.

Следваща Предишна
IMG_6379изложба
IMG_6380изложба
IMG_6382изложба

IMG_6387изложба!
IMG_6388изложба
IMG_6393изложба-картина

IMG_6394изложба-икона
IMG_6399изложба!!!
IMG_6402данаил мицев

IMG_6385изложба

IMG_6415изложба-страхил найденов
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...