Акценти
Начало / Икономика / Кой спря санирането в Плевен, питат плевенчани

Кой спря санирането в Плевен, питат плевенчани

„Най-голямата община в Областта – Плевен остава назад спрямо по-малки като Левски и Кнежа по отношение на реализиране на Националната програма за енергийна ефективност. Кой е отговорният за това и кога най-сетне нещата ще бъдат задвижени?” С тези думи граждани се обърнаха за помощ към народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовната му приемна. Хората изразиха своите опасения, че това ще доведе до провал на Националната програма в Плевен. Това съобщиха от офиса на ГЕРБ в Плевен след приключване на приемния ден на депутата Владислав Николов.

Темата за втори път се поставя на вниманието на народния представител Владислав Николов след като през юли собственици на жилища в одобрени за саниране блокове от Плевен потърсиха неговото съдействие за отговори от кмета на Плевен защо процесът е блокиран.

„Нямам отговор на тези въпроси, въпреки, че изпратих питане до господин Спартански. Между впрочем това е съдбата на всички досега поставени пред него проблеми, за които от ГЕРБ писмено сигнализираме. Но онова, което със сигурност мога да кажа е, че след посещението ми в Левски, където видях как изглеждат вече санираните блокове по Националната програма, това забавяне категорично е в ущърб на интересите на жителите на Община Плевен. Те са хората, които ще „плащат” със сметките си за отопление за мудността на Община Плевен. 34 блока имат сключени договори с банката. За 22 блока са одобрени изпълнители на техническо и енергийно обследване и за 14 от тези 22 обследването е приключило. Какво чака управата на община Плевен не е ясно ”, коментира Владислав Николов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...