Акценти
Начало / Общество / Кой как се стяга за празниците в Червенобрежко

Кой как се стяга за празниците в Червенобрежко

Без много шум и празнична украса се готвят да посрещнат Коледа и Нова година кметствата в Червенобрежко. Къде по-видимо, къде не толкова, но за всички празниците чукат на вратата, споделят от пресцентъра на Община Червен бряг. По техни думи най-забележима е организацията в село Сухаче, където на балкона на кметството отдалече се вижда украсена коледна елхичка. На таблото за обяви пък има две покани към жителите на селото – да се съберат и празнуват заедно на 19 декември. Сухачани ще отидат първо на Коледното тържество в местното читалище „Асен Златаров“, а след това ще си направят и коледна почерпка в селския ресторант.

В село Горник празничната атмосфера засега се усеща само в канцеларията на кмета. Светещата украса за живата елха пред кметството все още е в кашона и чака автовишката да дойде и да окичи дървото. В Горник ще празнуват заедно два пъти – веднъж Коледа на 25 декември, а след това на 29 декември в ресторанта ще си направят и новогодишен банкет.

село Горник

Че празниците наближават личи и в центъра на село Чомаковци. До читалището вече има украсена елха, а от фасадата на сградата се усмихва Дядо Коледа. Макар и с хубава визия, читалището е в окаяно състояние, покривът тече, падат гипсови елементи и е за ремонт. Затова и няма да има Коледно тържество в него, а почерпката ще бъде в ресторанта на 27 декември, споделя кметът на селото Димчо Бешовишки. Навръх Нова година на площада пък ще свири духова музика.

село Чомаковци

Снимки: Община Червен бряг

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...