Акценти
Начало / Култура / Книгата „Отражения“ на Кънчо Великов представиха пред плевенска публика

Книгата „Отражения“ на Кънчо Великов представиха пред плевенска публика

Поетичната книга „Отражения” Кънчо Великов представиха тази вечер в ХГ „Дарения Светлин Русев”. Събитието бе организирано от Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“, НЧ „Пробуда-1990“ и РЕКИЦ – Плевен.
Водеща на тържеството бе Даниела Заркова, която отбеляза, че не за първи път се срещаме с поета Кънчо Великов, но този път повод за това своеобразно тържество е излизането на неговата нова поетична книга. От своя страна плевенската поетеса Валентина Атанасова припомни на публиката фрагменти от биографията на автора. Поезия, есеистика и публицистика са само част от публикуваните твоорби на писателя. Той има 11 издадени книги, като много от произведенията му имат превод на чужди езици. Най-новата му книга „Отражения” съдържа както стихове, така и миниатюри. Поетът Кънчо Великов е член на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и член на Съюза на българските писатели.
Преди да даде думата на редактора на книгата Иван Антонов, Валентина Атанасова прочете две стихотворения от новата книга, които са й направили силно впечатление – „Ненаписано стихотворение” и „Живот”.
„В последната си книга „Отражения” Кънчо Великов едновременно се проявява като поет и есеист. Тематично взаимно се допълват стиховете и есеистичните миниатюри”, каза Иван Антонов. Той допълни, че в „Отражения” авторът е осъществил своя полет, а симбиозата между кратко есе и стих прави книгата интересна и необичайна.

Следваща Предишна
Кънчо Великов
книга Отражения
книга Отражения

Валентина Атанасова
пианистка
книга Отражения

книга Отражения
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...