Начало / Общество / Кои пощенски станции в Плевенска област приемат годишни данъчни декларации

Кои пощенски станции в Плевенска област приемат годишни данъчни декларации

Общо 11 пощенски станции в Плевенска област приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица, съобщават от офис на НАП  Плевен. Декларации могат да се подават в централния клон в Плевен, както и в пощенските станции в Кнежа, Долна Митрополия, Искър, Долни Дъбник, Пордим, Левски, Белене, Никопол, Гулянци и Червен бряг.

Служителите в пощите са обучени как да приемат формулярите и да следят за задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка – при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения, в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и допълнителни декларации за ползване на дадено облекчение.

В началото на март 2023 г., след подаването на данните от работодатели и платци на доходи, ще бъде пусната и е-услугата за достъп до предварително попълнената декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис през Портала за електронни услуги на НАП. В нея могат да бъдат вписани автоматично данни за получени през 2022 г. доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, първият работен ден след 30 април, напомнят от приходната агенция.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи в сайта на приходната агенция: www.nap.bg и на телефоните на Информационния център на НАП: 0700 18 700 или 02/9859 6801 на цена, според тарифите на съответния оператор.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...