Начало / Образование / Коиловци включено в пилотен проект за виртуално обучение „Уча се”

Коиловци включено в пилотен проект за виртуално обучение „Уча се”

Закритото училище „Св. Св.Кирил и Методий“ в село Коиловци отново ще отвори врати, но този път виртуално. Това става възможно чрез най-големия уеб сайт за обучение по програмата на Министерството на образованието – „Уча се”. Той дава възможност на всеки желаещ да се запише и да се обучава чрез видео уроци и упражнения по Български език и литература, Математика, География, Химия, Физика, Английски, Френски, Немски, Испански, Руски език.

Коиловци е включено в пилотен проект с цел подпомагане в обучението на хора в населени места със закрито училище. В селото ще бъде сформирана група от желаещи да се възползва от иновативната възможност.

„Уча.се“ е кауза, която има за цел да подобри образованието, като пресъздаде уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 8 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да се мотивират, да повишат успеха си, да се развиват в собствено индивидуално темпо, да се забавляват и да имат повече свободно време. Едни от най-добрите учители в България повярваха в каузата и повече от 4 години ежедневно работят за създаването на нови видео уроци и упражнения. Сайтът помага на хиляди родители в България, защото спестяват време и усилия да обясняват уроците на своите деца, както и средства от частни уроци. Децата усвояват всичкo важно от урока, представено на езика и в средата, където те искат да бъдат и прекарват времето си – интернет.

Видео уроците следват стриктно програмата на МОН и са подходящи за подготовка за матури, външно оценяване, кандидатстудентски и кандидатгимназиални изпити. С “Уча.се” родителите могат лесно и визуално да обяснят уроците за училище и да им остане достатъчно време да бъдат ментор за децата си – като им помагат да се развиват в различни области и да прекарвате повече свободно време заедно.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...