Акценти
Начало / Любопитно / Коиловски „Сървайвър” отново събра деца и младежи край язовира до селото

Коиловски „Сървайвър” отново събра деца и младежи край язовира до селото

коиловци сървайвър

Станалият вече традиция коиловски „Сървайвър” от мероприятия на  „Лято 2014” се проведе край язовира на кооперацията в началото на месец август. Благодарение на подкрепата на председателя на кооперацията Емил Илиев там  се проведе и състезание по риболов. Повече от 30 деца и младежи се включиха тази година в приключението..

Първо участниците сами  трябваше да разпънат палатките си. Голямата веселба започна в 18коиловци риболов часа, беше даден стартът на риболова. Въдици се оплитаха, жилките се сменяха, кукички и тежести ту се слагаха, ту се махаха. След двучасовия риболов дойде и най-напрегнатият  момент-да се излъчат победителите.Читалището изготви   грамоти за най-малък и за  най-голям улов, рибар-карък, най-бърз рибар и естествено за първите три места, като за тях имаше и награди.

На края всички бяха доволни и вечерта премина весело  със риба на скара, много смях и музика.

Следващата седмица на 16 август състезанието по волейбол отново събра децата и младежите. Четири отбора се включиха в оспорваните игри, за първите три имаше грамоти и награди.

Организатор на „Лято 2014” е читалище „Христо Ботев” в Коиловци с подкрепата на кмета Красимир Иванов и на местната общност. Читалищните дейци са доволни, че с инициативите си привличат интереса на децата и успяват да ги откъснат поне за малко от компютрите. Затова през следващото лято отново ще им предложат интересни летни занимания.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...