Акценти
Начало / Последни новини / Коварен вирус отне медал на Полина Макаева в Турция

Коварен вирус отне медал на Полина Макаева в Турция

Вирусно заболяване не позволи на плевенчанката Полина Макаева да се окичи с медал от балканския шампионат за девойки и юноши старша възраст в турския град Болу. Това е причината състезателката на АК Георги Дъков /Плевен/ да завърши с постижение само от 40,25 метра в дисциплината мятане на диск, което й осигури седмото място. Макаева замина за южната ни съседка с втори най-добър резултат – 48,38 м. от всички участнички. Той й гарантираше поне сребърен медал.

„Заболяването не позволи на Поля да тренира последните десет дни. Имаше висока температура, а силите й бяха изцедени. Просто нямаше как да реализира най-доброто от себе си. Вече започна да се възстановява. В следващите десетина дни ще направим всичко възможно да се подготви за световното първенство в град Бидгошч /Полша/“, коментира треньорката й Галя Николова.

Още една нейна възпитаничка участва на балканския шампионат в Турция. Става въпрос за Геновева Иванова, която се класира шеста в хвърлянето на копие с 40,45 м. „Геновева подобри личния си резултат. На този етап това е най-доброто, което можеше да направи. Доволна съм от нея“, уточни треньорката.

Най-добре от Плевенска област се представи Сунай Янушев от Спринт /Червен бряг/. Той стана пети в скока на височина със 196 см. Със същия резултат, но позиция по-назад остана плевенчанина Габриел Владимиров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...