Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Коалиция „Плевен може, Плевен побеждава”  беше регистрирана днес в ОИК – Плевен

Коалиция „Плевен може, Плевен побеждава”  беше регистрирана днес в ОИК – Плевен

Кандидатът за кмет Георг Спартански и общинските председатели на основните политически сили, подкрепящи кандидатурата му в предстоящия местен вот днес внесоха в ОИК- Плевен документите за регистрация на Коалиция „Плевен може, Плевен побеждава”. Присъстваха д-р Калин Поповски – общински председател на ВМРО, Христо Таслаков – общински председател на ДБГ, Пепо Петков – общински председател на СДС и Тодор Еленков – общински председател на ДСБ.

Регистрираната коалиция „Плевен може, Плевен побеждава” ще се представлява от два основни политически субекта – Коалицията Реформаторски блок и ВМРО-БНД.  „Това е само техническата форма и е решение на всички 12  партии, които  подкрепят моята кандидатура за кмет на Плевен и с които заедно ще се явяваме с коалиционна листа на местните избори за общински съветници и за кметове на населените места”, поясни Георг Спартански. Той допълни, че  и в момента водят разговори с партньори от други политически сили, които не са поставили като условие  получаване на места в коалиционната листа и ще заявят своята подкрепа за коалицията. „В този  смисъл продължавам политиката, която заявих още от номинирането ми за кандидат за кмет – че няма запазени места за никого на първия ред, нито има предварително изключени. Така че коалиционната подкрепа  и подкрепата в лично качество е отворен процес, който продължава и в момента. Основният партньор са жителите на Плевен, на тях разчитаме. Ако те желаят промяната, тя действително ще се случи”, заяви Георг Спартански.

IMG_2709Георг Спартански

Той декларира, че ще водят позитивна кампания, което  не означава, че ще има политически чадър по отношение на  критиките. „Когато има неща, които не ни харесват, трябва да го казваме ясно и високо и да предлагаме алтернативи. Това не означава, че ще използваме непочтени политически хватки, на които сме се нагледали през годините. Още по-малко ще си служим с престъпление по време на изборния процес, както ни беше демонстрирано на предходни избори. В този смисъл очаквам от опонентите ни в изборната надпревара да проявят същото политическо поведение, което да  бъде коректно и в унисон със спазване на императивните на закон и не на последно място с очакванията на българските граждани”, каза още кандидатът за кмет на Плевен Георг Спартански..

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...