Акценти
Начало / Икономика / КНСБ ще представи в Плевен мобилно приложение за сигнали за некоректни работодатели

КНСБ ще представи в Плевен мобилно приложение за сигнали за некоректни работодатели

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, лидерът на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева, националният секретар на КНСБ Даниела Алексиева и областният координатор на КНСБ Янчо Андонов ще участват в понеделник в пресконференция в Плевен на тема „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?“.

На пресконференцията ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

Мобилната апликация е част от кампанията на КНСБ „Сивото убива“. Тя е разработена по проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...