Акценти
Начало / Култура / Книга на бивш шеф от Шесто представят в Плевен

Книга на бивш шеф от Шесто представят в Плевен

ПлашилотоНа 8 октомври,сряда, от 17,30 часа във Военния клуб в Плевен Национална асоциация „Сигурност” – клон Плевен, Национална асоциация „Безопасност и охрана” – клон Плевен и Военен клуб – Плевен организират представяне на книгата „Плашилото”. Автор е полк. Тодор Ников бивш преподавател в Академията на МВР и началник на Информационно-аналитичния отдел на направление „Терор”, бившото Шесто управление на Държавна сигурност.

Книгата „Плашилото”  разкрива част от събитията през 1989г-1990г.  в Р. България, началото на сатанизирането  на ДС, разгрома на специалните служби и опита да се прехвърли вината от допусканите по време на управлението на Тодор Живков  грешки върху ДС,  с цел да се запази името на БКП чисто и неопетнено. Има много и любопитни разкази, свързани с „модератора  на прехода Андрей Луканов”, както го нарича авторът на книгата. По неговите думи той е  заложил „модела  собствеността  /активите/ на нашата държава да преминат по  най-долния, незаконен и  криминален начин  в ръцете на избраните, създадени  и посочени от него и съветниците му хора, групировки, фирми”.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

2 коментари

  1. Shef se pishe, a ne shev. / zaglavieto/ Male, maleeeeee……..
    No, kurs po shev i kroika, e veche drugo!
    shef-shefove
    shev-shevove
    Nachalnoto obrazovanie e mnogo vagno! No go razbirame koga?

  2. Тодорова или който и да стои зад това име, благодаря за урока по граматика. но грешките не винаги са от пропуски в знанията, така че не беше нужно да си губиш времето. Нито пък да си изразходваш запасите от жлъч.