Акценти
Начало / Образование / Книга за вредата от цигарите издадоха ученици

Книга за вредата от цигарите издадоха ученици

Ученици от четвърти клас на СОУ „Иван Вазов” събраха в книга материали за вредата от цигарите и други зависимости. Обширното проучване децата са направили, работейки по проект на министерството на здравеопазването. През миналата година учениците от начален етап на СОУ “Иван Вазов” – Плевен участваха в „Проектът на нашия клас – За живот без тютюнев дим – 5“ и завоюваха първо място в страната. Това мотивира учениците от ІV „д” клас на същото училище да продължат работата и през тази учебна година и проектното им предложение е одобрено от Министерство на здравеопазването.

Проектните дейности на първо място включват при всички възможни случаи с езика на хумора и закачката да напомнят на родителите, че тютюнопушенето е вредно. Учениците успяват да привлекат вниманието на възможно по-голям брой хора, за да чуят тяхната позиция. Децата си поставят и амбициозната цел да откажат повече родители от тютюнопушенето и да ги накарат да се съобразяват с непушачите. Разбира се, най-важно е децата от класа да изградят трайно отрицателно отношение към цигарите и, пораствайки и попадайки в среда на пушачи, да останат непушещи през целия си живот, подчертаха учителите на децата.

С материалите от обширното проучване за вредата от цигарите учениците са изработили постер,  който е представен пред техни съученици от другите паралелки от училището. А книгата с обобщените материали, децата са решили да подарят на училищната библиотека. Истинският успех за двугодишната работа на децата е, че вече има родители, трайно отказали се от цигарите.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...