Акценти
Начало / Общество / Дамски екип ще управлява днес Областна администрация – Плевен

Дамски екип ще управлява днес Областна администрация – Плевен

Единадесетокласничката Яна Семова от ДФСГ „Интелект” и Бетина Атанасова от 12 клас на СОУ „П. Яворов”  поеха днес ролята на областен управител и зам.-областен управител на Плевен в инициативата „Мениджър за един ден”.  Двете момичета бяха посрещнати от зам.-областните управители Тошко Гетов и арх. Бойко Балтаков и дадоха първата си съвместна пресконференция.

Убеден съм, че Яна и Бетина ще изпълнят успешно нашите функции днес, каза при представянето на двете момичета Тошко Гетов. Тъй като областният управител Иван Новкиришки в момента е в отпуск, едното от момичетата ще трябва да изпълни функцията на временно изпълняващ длъжността областен управител, обясни Гетов. С тази роля е натоварена Яна Семова.

Днес момичетата ще имат възможност да участват в две работни срещи и да се запознаят с дейността на областната администрация, проследявайки движението на един документ.  Съобразявайки се с интереса на двамата мениджъри за един ден, от областната администрация ще представят по-подробно счетоводната си дейност.

Очакваме с интерес днешния ден и смятаме, че това е едно предизвикателство, което ще ни даде възможност да научим много нови и полезни неща, казаха двете момичета.

Яна Семова учи оперативно счетоводство и сподели, че то е нейната страст. Бетина Атанасова завършва предприемачество и бизнес  и мечтите й за бъдещето също са свързани със счетоводството.

В края на днешния ден Яна и Бетина ще получат сертификати за успешно участие в инициативата „Мениджър за един ден”, която се организира за 12-та поредна година от фондация „Джуниър Ачийвмънт България”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...