Акценти
Начало / Общество / Кметът прикани търговците на цветя на „Бъкстон” сами да разчистят зад павилионите си

Кметът прикани търговците на цветя на „Бъкстон” сами да разчистят зад павилионите си

Цветарите на ул. „Бъкстон” сами да разчистят боклуците и тревата  от около 20-те квадрата площадка зад павилионите им. Към това прикани кметът Георг Спартански продавачите на цветя от няколкото павилиона на улицата до Областна администрация.

Ако аз бях цветар и продавах там цветя, щях да накарам колегите да сложат по едни ръкавици и за не повече от половин час да разчистим заедно боклука, каза Спартански и допълни, че не разбира защо някой иска да печели пари без да направи и най-малкото усилие да поддържа чиста и в нормален вид търговската си площ. За каквото и да са се обърнали цветарите към Общината, веднага сме откликвали, но те сами нищо не правят, за да почистят около тях, изрази недоволството си кметът.

По повод образувалото се малко сметище от смачкани пластмасови чашки от кафе, кутии от цигари и фасове кметът заяви, че е готов сам с още двама-трима доброволци да го разчисти, щом толкова няма кой друг да го направи. До другия понеделник, ако още не е почистено там, след оперативката ще отида да ощипя тревата и да събера боклуците, закани се Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...