Акценти
Начало / Общество / Искат старите червени плочки от площада в Плевен за паметник в Добрич

Искат старите червени плочки от площада в Плевен за паметник в Добрич

200 кв.м от старите червени плочки, които бяха махнати от площада в Плевен могат да отидат за изграждане на площадката около паметника на ген. Иван Колев в Добрич. От Общината там са изпратили запитване до плевенските си колеги  за предоставяне на нужното им количество плочки.

Паметникът ще бъде открит на 7 септември по повод 100-годишнината от бойните действия в този район, в които има участие и на плевенчани.

Кметът Георг Спартански ще поиска от Общинския съвет да вземе решение дали да бъде предоставено исканото количество плочки. На общинските съветници ще е решението дали плочките да бъдат дадени безвъзмездно или ще бъдат продадени на Община Добрич.

От ЧЕЗ също са поискали от 300 броя от старите плочки, за да бъдат поставени след извършен ремонт в района на Спортно-информационния център в Плевен.

Кметът Георг Спартански днес обясни, че демонтираните от площада и част от пешеходната зона керамични плочки ще бъдат използвани за ремонт на участъка от площад „Свободата” до площад „Стефан Стамболов” в града. Тъй като този участък не е включен за реконструкция със средства по европейски проект, Община Плевен ще извърши ремонта със собствени средства.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...