Начало / Общество / Кметът на Червен бряг дава на прокурор договор, подписан ден след балотажа

Кметът на Червен бряг дава на прокурор договор, подписан ден след балотажа

Кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов внесе сигнал в Районната прокуратура за незаконен договор от 02.11.2015 г, по който страни са Общината като възложител и „А – Три Архитектура и изпълнения“ ООД, гр. София – изпълнител. Договорът е сключен един ден след проведения балотаж за избор на кмет на Община Червен бряг и 8 дни преди спечелилият кандидат инж. Данаил Вълов да положи клетва и подпише клетвен лист, информират от пресцентъра на местната администрация в града.

Договорът е за предпроектни проучвания за реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на стадион, гр. Червен бряг, във връзка с кандидатстване на общината по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., стойността му е 20 000 лева без ДДС.

По време на подписването му временно изпълняващ длъжността кмет на общината е бил Мирослав Манов, а договорът е парафиран не от него, а от секретаря на общината Антоанета Костадинова. Договорът е съгласуван от Петя Иванова – юрисконсулт по служебно правооотношение в Община Червен бряг и по същото време – член на ОИК – Червен бряг.

По контракта е направено авансово плащане в размер на 70% от стойността му. Фактурите и платежните нареждания са одобрени и подписани на 09.11.2015 г. от зам.-кмета Георги Петров.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...