Начало / Образование / Кметът на руския град Таганрог предлага безплатно обучение на наши студенти

Кметът на руския град Таганрог предлага безплатно обучение на наши студенти

университет таганрог

Изключителен шанс ще бъде предоставен на 10 български младежи и девойки. Кметът на Таганрог Владимир Прасолов, в официално писмо, адресирано до градоначалника на Червен бряг, отправя покана към наши кандидат-студенти да продължат образованието си в Южния федерален университет (ЮФУ). С предимство ще бъдат класирани жителите на Червен бряг и Плевен, градове-побратими на Таганрог и Ростов на Дон. За това съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг.

Те ще имат възможност да учат безплатно в един от най-престижните руски университети – ЮФУ. Южният федерален университет е един от първите университети, създаден от Правителството на Руската федерация – мащабен научен и културен център в рамките на Южния федерален окръг на Русия. Основните корпуси на именитото висше учебно заведение са разположени в градовете Ростов на Дон и Таганрог. Университетът има общо 37 факултета и цели 70 автономни научноизследователски звена и институти. ЮФУ предлага на кандидат-студентите от целия свят висококачествени програми в разнообразни сфери на академичното знание като: високи технологии, биология, военни науки, геология, география, история, математика, компютърни науки, механика, психология, краеведство, политология, социология, физика, филологии, журналистика, философия, културология, химия, икономика, право и много други.

В писмото си до Павлин Фильовски кметът на Таганрог предлага да бъде оказана и допълнителна помощ при оформянето на документите на желаещите кандидати, като изпрати лично в Червен бряг пълномощния представител на Ректора на ЮФУ за Балканския полуостров, Александър Дятлов. Визитата е планувана за средата на месец април.

А всички, които проявяват интерес към образованието в чужбина, могат да посетят Международното изложение „Образование без граници” в София. В периода от 27-29 март в Националния дворец на културата ще бъдат представени образователни институции, учебни заведения, фирми и организации от цял свят, сред които и едни от най-известните руски университети, включително и РФУ.

Прочетете също:

Разрешение за строеж на нова сграда за училище „Валери Петров” издаде Община Плевен

Издадено е разрешението за строеж на нова сграда за основното училище „Валери Петров”, съобщи Главният ...