Начало / Общество / Кметът на Плевен стана „Кмет на годината“ в категорията „Здрави жители”

Кметът на Плевен стана „Кмет на годината“ в категорията „Здрави жители”

Кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков  стана „Кмет на годината“ в категорията „Здрави жители” по време на тържествената церемония снощи в столицата. Конкурсът се организира от портала на българските общини Кмета.бг и показва доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията.
„Тази награда означава много за мен. Казвам го като човек, за когото хипократовата клетва се е превърнала в смисъл на живота. За да бъде ефективно лечението на един град, то трябва да бъде изпълнено отговорно“, заяви кметът на Плевен проф. Стойков по време на церемонията.
В надпреварата за „Кмет на годината“ проф. Димитър Стойков бе с пет номинации – в категориите – „Пълноценна жизнена среда”, „Инвестиции и заетост”, „Съхранена история и култура”, „Здрави жители”, „Модерно земеделие”. Право на участие имаха всички избрани и действащи кметове за мандат 2011-2015 г. В първия етап бяха номинирани 265-те български общини в 12 категории. След оценка по няколко критерия във втория кръг останаха 30 общини – по десет малки, средни и големи.
На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, на земеделието и храните Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент – Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие – Андрей Новаков.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...