Акценти
Начало / Икономика / Кметът на Никопол посети търговско изложение в САЩ по проблемите на водите

Кметът на Никопол посети търговско изложение в САЩ по проблемите на водите

Кметът на Община Никопол Емил Бебенов беше на посещение в САЩ от 30 септември до 9 октомври като беше включен в официална българска бизнес-делегация там, съобщават от пресцентъра на крайдунавската община.

Сред приоритетите в работата на местните власти е осигуряването на достатъчна по количество и с добро качество вода за по-добро задоволяване на потребностите от вода и за осигуряване както на живота и здравето на населението, така и за нуждите на икономиката. Това обаче трябва да става при осигуряването на условия за възпроизводството и развитието на водните екосистеми. Акцентът върху тази проблематика е и причината Емил Бебенов, заедно с кметовете на още три български общини, да посети търговското изложение за води WEFTEC 2012 в Ню Орлеанс, Луизиана, което се проведе в началото на октомври. WEFTEC е най-голямото търговско изложение за качеството на водите, пречистване на питейни и отпадъчни води, водоснабдяване и канализация с над 1000 изложители и над 17 700 посетители от цял свят.

На организираните в Маями срещи с фирми, работещи в областта на водите, са поставени на обсъждане и най-новите постижения в технологиите, оборудването и услугите за управлението на водите. Българската  делегация е имала среща с Лиса Джаксън – министър на екологията и Франческо Санчес – зам.-министър на търговията в правителството на САЩ.

Представени са и различни аналитични системи за тестване качеството на питейната вода.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...