Акценти
Начало / Общество / Кметът на Никопол подари книги на читалищните библиотеки

Кметът на Никопол подари книги на читалищните библиотеки

В рамките на „Крайдунавски празници на културата“ – Никопол 2016, в сряда в лекционна зала на НЧ „Напредък 1871“ в града се състоя среща на библиотечните служители от общината. На срещата присъстваха кметът на община Никопол д-р Валерий Желязков, заместник кметът – инж.Анелия Петкова, секретари и библиотекари на читалищата в общината, много гости.

По повод професионалния празник на библиотечните служители – 11 май, който Българската православна църква почита като Деня на светите братя, равноапостолите Кирил и Методий, кметът на общината връчи поздравителни адреси, информират от пресцентъра на общинската администрация в Никопол. В поздравлението той подчертава, че мисията на библиотекарите е изключително отговорна, защото тя събира и съхранява за поколенията цялото богатство от книжнина и духовност, създадено през вековете, запазва и съхранява културното наследство, българския дух и идентичност.

По повод празника, кметът на общината подари по една книга – художествена литература на всяка читалищна библиотека.

На Деня на светите братя, равноапостолите Кирил и Методий бе открита и втората самостоятелна изложба на Боряна Павлова „De javu“. Към художествените платна проявиха интерес много гости, колеги и приятели.

Снимка: Община Никопол

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...