Начало / Общество / Кметът на Долна Митрополия положи клетва

Кметът на Долна Митрополия положи клетва

Кметът на община Долна Митрополия – Поля Цоновска, която беше избрана на първи тур за втори кметски мандат положи клетва на  тържествена сесия в присъствието на областния управител на Плевен Ралица Добрева. Заедно с нея клетва положиха кметовете на населени места и общинските съветници.

”Вярвам, че всеки един от вас ще подходи към задълженията си с осъзната отговорност и воден от принципите за политическо и гражданско достойнство и чест, ще отстоява интересите на Общината, населеното място и най-вече на хората. Надявам се във всяко ваше решение да се ръководите само и единствено от една цел – развитието на Общината и добруването на нейните жители. Никога не забравяйте, че гласуваното ви доверие се защитава отново и отново всеки един работен ден!”, обърна се към кметовете и общинските съветници Областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Официално встъпила в длъжност, кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска призова общинските съветници по-често да поглеждат към осветения портрет на Левски, поставен на видно място в залата на Общинския съвет, и „нека всички заедно да работим за общото благо на Община Долна Митрополия”.

За председател на Общинския съвет в Долна Митрополия с пълно мнозинство отново беше избран Петър Петров.

Първото решение на новия Общински съвет в Долна Митрополия  бе създаването на комисия, която ще изработи правилник за работата на Общинския съвет.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...