Начало / Икономика / Кметът на Белене ще дарява сумата, с която е увеличена заплатата му

Кметът на Белене ще дарява сумата, с която е увеличена заплатата му

От 1 януари заплата, която ще получава кметът на Белене, е 1 900 лв., а кметовете на петте кметства в община Белене ще са с месечно възнаграждение от 950 лв. Това е заложено в Бюджет 2019 на Община Белене, който съветниците на крайдунавската община приеха вчера с 11 гласа „За”, 4 – „Против” и 2 – „Въздържал се”.  При гласуване на месечната му заплата кметът Милен Дулев обяви, че увеличението от 100 лв. ще дарява по лична преценка.

Общата рамка на бюджета е 7 153 375 лева като предвидените местни приходи са в размер на 3 501 740 лв., а държавните приходи – 3 651 635 лв.


По предложение на кмета на община Белене Милен Дулев, Общинският съвет гласува изменение и допълнение на общинската Наредба №16 за определяне размера на местните данъци на територията на община Белене. „С новото ми предложение, което бе прието с 15 гласа „За”, 1 – „Против” и 1 – „Въздържал се”, за първи път ще има намаление на данъците за превозните средства в общината. В наредба №16 записваме минималните ставки, определени в Закона за местните данъци и такси”, коментира кметът Милен Дулев.
Сред останалите приети решения от Общински съвет-Белене са разкриване на Консултативен кабинет към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Годишна програма за 2019 година за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост, разрешаване за изработване на изменение на Подробния устройствен план – План за регулация и застрояване в 42 квартал в града.
Всички решения на местния парламент от първата им сесия за 2019 г. ще бъдат публикувани в 3 брой на вестник „Дунавски новини” и в сайта на Община Белене, раздел „Общински съвет.”

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...