Акценти
Начало / Общество / Кметът към абитуриенти: Избирайте професии, от които държавата има нужда

Кметът към абитуриенти: Избирайте професии, от които държавата има нужда

IMG_9226кмет сираци награда

Група абитуриенти, подпомогнати от инициативата „Фестивал на красотата – Плевен 2015”, днес се срещнаха с кмета на Плевен проф. Димитър Сойков, за да му връчат грамота „Златен добродетел”. Кметът подпомогна инициативата и осигури тоалет за абитуриент в неравностойно социално положение. Проф. Стойков посрещна в кабинета си младежите и председателя на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов. От него той научи, че 9 от общо 28 абитуриенти от област Плевен, подпомогнати от инициативата, се подготвят да кандидатстват във висше училище.

„Сега вие правите вашия избор за бъдеща професия. Четете, подготвяйте се и избирайте професии, от които има нужда държавата и обществото”, посъветва кметът младите хора. Той им пожела много успех и подчерта, че доброто образование им отваря врати към върха. „Сега сте на един връх със средна височина, но нагоре има още много върхове. Само човек, който цял живот учи и работи, се качва все по-високо”, каза проф. Стойков.

От  екипа на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов връчи на кмета грамотата „Златен добродетел”, като се обърна с призив към него да се включи и в следващата инициатива за подпомагане на деветимата абитуриенти, които ще кандидатстват във ВУЗ.

Кметът обеща, че ще подкрепи младежите.

Инициативата „Фестивал на красотата” тази година подпомогна близо 100 абитуриенти в неравностойно положение  от Плевен, Варна и Велико Търново. На 8 май в МОЛ „Панорама” – Плевен ще се състои благотворителен концерт за набиране на средства в помощ на 9 абитуриенти от област Плевен, които ще кандидатстват във висши училища. Младежите са се насочили към хуманитарни специалности, икономика, туризъм, а едно от момчетата вече подготвя документите си за кандидатстване в академията в Симеоново.

IMG_9221кмет

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...