Начало / Политика / Кметът Георг Спартански: Разбирам политическата игра, но нека популизмът има граници

Кметът Георг Спартански: Разбирам политическата игра, но нека популизмът има граници

Искам да напомня на общинските съветници, че не е много морално да задаваш въпроси, на които е трябвало  да намериш отговори предишните четири години. Това коментира днес на редовната оперативка кметът Георг Спартански по повод поредицата писма с въпроси към него, отправени от общински съветници от групата на ГЕРБ във връзка с нерешени проблеми в села от община Плевен.

Като общински съветници те са участвали в гласуването на бюджета на общината и са наясно с разпределението на средствата, обърна внимание кметът. Той критикува и кметовете на тези села, които са имали пълната възможност да зададат въпросите си в предишния кметски мандат, но са мълчали.

Ако ще си играем на евтин популизъм, това едва ли ще доведе до практически резултати, заяви Спартански. Той не отрече, че исканията и очакванията  на жителите на съседните на Плевен села са безспорни и справедливи. „Но има една компонента – финансовата, на която никой не дава отговор. И когато питаш кмета кога ще бъде оправено училището в селото, е трябвало същия въпрос да си зададеш и преди две, и преди четири години. Но си мълчал”, каза Спартански.

Той заяви, че има отговор на поставените въпроси и ще ги даде когато и където е необходимо. Но посъветва да не се свири единствено на струната на популизма. „За да бъдем честни е добре да се разяснява на хората кога се прави бюджетът на общината, кога се гласува и кога се правят предложения за него. Разбирам политическата игра, но нека популизмът има някакви граници, особено когато е зависело и все още зависи от теб”, заяви Георг Спартански.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...