Начало / Култура / Кметът благодари на Ротари клуб за помощта при набиране на средства за паметника на Емил Димитров

Кметът благодари на Ротари клуб за помощта при набиране на средства за паметника на Емил Димитров

Близо 35 хил. лв. са набрани вече по дарителската сметката на Община Плевен, разкрита за набиране на средства за построяване на паметник на Емил Димитров. Това съобщи на днешното оперативно заседание на ръководството на Общината кметът Георг Спартански.

 С двуседмична кампания, предшестваща Коледния благотворителен бал на „Ротари клуб Плевен Центрум”, както и на самия бал, бяха събрани близо 15 хил. лв., които да допълнят набраните досега пари за изграждане на паметник на Емил Димитров в родния му Плевен. Преди Коледния бал по дарителската сметка на Община Плевен за благородната кауза бяха преведени 7 400 лева. На самата вечер бяха събрани 7 000 лева. Кметът на Плевен Георг Спартански, който бе гост на благотворителното събитие на 2 декември, предаде на президента на „Ротари клуб Плевен Центрум” Илиян Йончев още 600 лева, дарени от него самия, от заместник-кметовете, от служители в общинската администрация. „Изказвам специалните си благодарности на „Ротари клуб” и на г-н Йончев за осезателната помощ, която ни оказаха в тази инициатива. Предколедно призовавам всички да се присъединят и заедно да направим възможно построяването на паметник, какъвто незабравимия изпълнител и композитор Емил Димитров заслужава”, каза още г-н Спартански.

 Средства може да се превеждат на дарителската сметка: Община Плевен, Българо-американска кредитна банка – Офис Плевен, BIC BGUSBGSF, IBAN: BG85BGUS91608404113900, код вид плащане: 44 51 00 „Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната” – за изграждане паметник на Емил Димитров.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...