Акценти
Начало / Спорт / Клубът по моделизъм в Левски стана републикански шампион

Клубът по моделизъм в Левски стана републикански шампион

Клубът по моделизъм в Левски спечели след оспорвана борба приза Републикански Шампион за 2012 год. Това стана на провелото се в Горна Оряховица Национално пьрвенство по авиомоделизьм  за ученици до 14 години, в което участваха 11 отбора от цялата страна, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Възпитаничката на ОУ “Максим Горки” Ваня Пламенова спечели златен медал и получи овациите на главния съдия и на всички участници не само за добрите резултати, но и за уменията да стартира и пуска своя модел – планер F1H, разказа ръководителят на клуба Пламен Русев.

Пьрви места заеха и Радослав Асенов в клас HLG и Стефан Стефанов с тенкорд и акробатичен модел.

Най-новите в отбора са радио управляемите модели – RC планер, управляван от Алис Динкова, която зае трето място, и RC акробат, управляван от класиалия се пети Анатоли Петров.

С четвьрти места са Ивелин Ивов и Борислав Цветанов в класове HLG и модел с ластичен двигател.

Пламен Русев информира при срещата с кмета на Левски Любка Александрова, че всички, които искат да се занимават с този интересен, атрактивен и полезен спорт имат шанс да го направят. Вече е даден старт на записването за новата учебна година, в което краен срок и възрастови ограничения няма.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...