Акценти
Начало / Общество / Клетва в Плевен положиха резервисти от доброволния резерв на Република България

Клетва в Плевен положиха резервисти от доброволния резерв на Република България

Ритуал по полагане на военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България се проведе днес във войскови район 1163 –  Плевен.

Положилите клетва военнослужещи бяха поздравени полковник Николай Бешев – Командир на Единен център за начална подготовка – гр. Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин. Поздравления бяха поднесени от Началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков.

Резервистите са преминали курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. Преминати са основните войскови дисциплини – тактическа подготовка, огнева подготовка, строева поготовка и физическа подготовка. Обучението им завършва с полагане на изпити по основните дисциплини. На успешно завършилите курсисти е издадено удостоверение за завършване на подготовката. Удостоверенията и възпоменателна значка от името на Министъра на отбраната бяха връчени от Началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков

След полагане на военна клетва представителните блокове на военни формирования 22160 и 42800 от войскови район 1163 преминаха в тържествен марш.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...