Начало / Общество / Като много добра година отчетоха 2015-а от УАГ „Георги Бенковски”

Като много добра година отчетоха 2015-а от УАГ „Георги Бенковски”

Една много добра година отчетоха днес по време на годишния анализ за дейността на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” през учебната 2015 год.. На мероприятието присъстваха бригаден генерал Иван Лалов – командир на 3-та авиационна база Граф Игнатиево и полковник Красимир Кънев – заместник-началник на Щаба на ВВС.
Командирът на УАГ „Георги Бенковски” – полк. Юлиян Радойски направи равносметка на извършеното през изминалата година. Той подчерта, че за авиогрупата 2015-та е била много динамична и успешна. Доказателство за това е високият ръст на изпълнения нальот и летателни смени, увеличеният брой на обучените класни пилоти и курсанти на НВУ „Васил Левски”. Сред постиженията са възстановената подготовката за стрелба и бомбопускане по земна цел, придобиването на нови видове подготовки – за визуално въздушно разузнаване на войски и бойна техника, за полет над море и стрелба по морска (надводна) мишена и като резултат от всичко това – придобитите нови способности.

Долна Митрополия летци
В Центъра за подготовка и обучение бяха проведени 20 курса за придобиване на военно-отчетна специалност и професионална квалификация, обучени са 269 специализанти от формированията на ВВС. Паралелно с това беше проведена практическата подготовка на курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски” и на кадетите от Професионалния сержантски колеж.
В заключение полковник Радойски подчерта, че постигането на целите е дело на целия личен състав, който по безспорен начин доказва, че умее с много професионализъм и чувство на отговорност да изпълнява възложените задачи.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...