Акценти
Начало / Култура / Деца и родители ще работят заедно в Арт занималнята на читалище „Съгласие”

Деца и родители ще работят заедно в Арт занималнята на читалище „Съгласие”

Арт занималнята при НЧ „Съгласие 1869″ разширява дейността си и през тази година ще организира занимания за деца и техните родители.

От 18 януари започва записването за Работилницата по приложни изкуства. Тя ще се провежда всеки понеделник, от 18,00 до 19,30 ч. Първата работилница е на тема Mixed media. Под наставленията на  Миглена Льонг, която се занимава професионално с приложни изкуства и има голям опит в работата с деца, участниците ще правят колаж, изработен с помощта на различни техники. Предварително записване на тел.: 0878822824.

Веднъж в месеца ще се провежда и Семейна работилница за плъстене на вълна – една прекрасна технология за изработване на пана, килими, бижута, декоративни аксесоари и др. Това ателие ще бъде ръководено от Владимира Йорданова и Миглена Льонг. Миглена ще учи майките на по-сложната технология на плъстене на вълна с иглонабиване. Владимира ще учи децата на най-стария метод, който са използвали нашите прабаби – със сапун. На 26 вторник от 18,30 до 20,30 е първото издание на работилницата. Местата са само 13, затова се запишете предварително на тел.: 0888138078.

От февруари започва да се провежда и ателие по живопис за възрастни. То ще бъде два четвъртъка в месеца от 18,30 до 20,30 ч.  Ще се работи с основните живописни техники, с маслени и акрилни бои върху платно. Материалите – платно, бои; напътствия и вино за вдъхновение на творческия процес, са включени в таксата. Ръководител е Владимира Йорданова. Местата за ограничени, до 10, и след предварително записване на тел.: 0888138078.

Изобразителното изкуство продължава да се провежда всеки вторник, сряда и четвъртък от 16,00 до 18,00 часа, а в четвъртък и сутрин от 9,30 до 11,30 ч. Под ръководството на художничката Владимира Йорданова малките творци този месец рисуват портрети на известни художници. След Ван Гог, тази седмица те ще рисуват Пикасо, а следващата – Фрида Кало.

zanim2арт школа съгласие

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...