Акценти
Начало / Спорт / Карате клуб „Спартак” с 16 медала от Държавното по шотокан карате-до

Карате клуб „Спартак” с 16 медала от Държавното по шотокан карате-до

Състезателите на карате клуб „Спартак Плевен” се завърнаха с 16 спечелени медала от провелото се през  почивните дни  в Габрово състезание за Държавната купа по Шотокан карате-до за 2013 г. Плевенските състезатели записаха в актива си 5 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала, научихме от Милена Кирниколова, председател на карате клуб „Спартак Плевен”.
Плевенчани участваха с 23 състезатели във всички възрастови групи.
В следващата възрастова група -10-11 г. , при момчетата в  кумите Станислав Добрев, ученик на Спортното училище в Плевен се класира на 1 място. Стани тренира едва от 8 месеца, но показа адекватност и добри технически умения. Негов личен треньор е Маринела Петрова. В същата възрастова група при  момичетата първа в ката  и кумите се класира Мирела Йолова.Мирела е най-успешната състезателка за сезона от Държавни първенства. На трето място в групата остана съотборничката й Натали Йонкова.

При най-малките -8-9 г. най-добре се представи Гергана Атанасова. Тя стана 4-та в дисциплината ката в конкуренцията на 13 състезателки.

В дисциплината кумите 12-13 г. юноши за пореден път плевенски състезатели окопираха стълбичката на победителите. Марк Томов се класира на 1 място в категорията си, втори остана съотборникът му Ивайло Боев, а Тодор Тодоров стана бронзов медалист.
При 14-15 г. момчета  Красимир Георгиев, ученик на Спортното училище Плевен стана вицешампион в дисциплината ката и бронзов медалист в дисциплината кумите. В същата възраст и дисциплина неговият съученик и съотборник Кристиян Петракиев стана вицешампион на кумите.
При 16-17 г. момичета Бетина Кисьова  зае 3-тото място на кумите.
Единствената ни представителка при жени- Маринела Петрова, треньор в Спортното училище в Плевен, се класира на 3 място в дисциплината ката.
Следващата изява за трениращите в карате клуб „Спартак-Плевен” ще бъде на турнира Купа Плевен, на който нашият град е домакин от 2006 г. Състезанието ще се проведе на 9 юни от 11 ч. в  Спортен комплекс „Спартак”.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...