Акценти
Начало / Крими / Върховният касационен съд потвърди присъда за убиец

Върховният касационен съд потвърди присъда за убиец

Върховният Касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд Велико Търново, с което е потвърдена присъда на Окръжен съд Плевен за лишаване от свобода за срок от 18 години за убиец. Това съобщават от Окръжна прокуратура Плевен.

Присъдата е издадена от Плевенски окръжен съд на 16 ноември 2012 год. – година след извършеното от 36-годишния И. Г. П. от Каменец престъпление. Наказанието за мъжа е 18 години лишаване от свобода при строг режим за това, „че на 17.11.2011 год. в гр. Славяново умишлено умъртвил А. Т. от същия град и се опитал умишлено да умъртви Хр. Ж. от същият град, като с деянието си се опитал да умъртви повече от едно лице, като е останало недовършено поради независещи от подсъдимия причини”.

В деня на инцидента в 21.45 часа в РУП Пордим е получен сигнал от 31-годишна жена за възникнал битов скандал в дома на баща й в Славяново. При пристигане на местопроизшествието полицейските служители установили, че 59-годишният мъж е починал след нанесена му прободна рана в гърдите, а 49-годишна жена, с която той живеел на семейни начала, е с прободна рана също в гърдите. Пострадалата е откарана незабавно в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен в тежко състояние, с реална опасност за живота.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...