Акценти
Начало / Здравеопазване / Карантината на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен създаде напрежение

Карантината на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен създаде напрежение

Със заповед на министъра на здравеопазването в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, беше въведен карантинен режим на работа. Това включва ограничаване достъпа на външни лица до сградите на лечебното заведения, преустановяване на детските и женските консултации, на приема и плановите операции, както и на свижданията. Приемат се единствено пациенти по спешност.

Това днес създаде напрежение пред сградата на Първа клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, където се намират голям брой от клиниките и отделенията, включително  и отделението за химиотерапия. Рано сутринта пристигаха хора от други населени места, които не бяха разбрали за карантината, и настояваха да влязат. Персонал от болницата обясняваше, защо не могат да бъдат допуснати вътре. Някои от тях бяха за химиотерапия и за получаване на медикаменти за онкоболни.

Спазват се всички изисквания, които бяха разпоредени със заповедта на здравния министър, коментира пиарът на болницата Момчил Цветков. Той уточни, че от Националния оперативен щаб трябва да бъде взето решение как ще се процедира с пациентите, които не могат да бъдат обслужени заради карантината.

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ е най-голямото болнично заведение в Северна България и годишно обслужва над 440 000 пациенти годишно.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...