Акценти
Начало / Общество / Канят институции и НПО за участие във фотоконкурс за красивите български фонтани

Канят институции и НПО за участие във фотоконкурс за красивите български фонтани

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” кани всички институции и неправителствени организации в община Плевен да вземат участие във фотоконкурса „Фонтаните в България” в категория „Награда за обществена институция”. Проявата е част от Седмица на водата` 2017, която се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017”.

Целта на конкурса е да представи красивите български фонтани в цялата страна – старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на частни домове. Петдесетте най-впечатляващи снимки ще станат част от Националната фотоизложба „Фонтаните в България”, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

 Само пет от общо 50-те снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). Авторите на творбите ще получат специални награди.

В категория „Награда за обществена институция” могат да участват държавни, общински, културни, образователни институции, и НПО организации. Категорията има и допълнително условие – снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

Крайният срок за участие е до 12.00 часа на 15 февруари 2017 г.

С възможностите за участие във фотоконкурса, желаещите могат да се запознаят на сайта на БАВ: www.bwa-bg.com , или във фейсбук страницата на БАВ.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...