Акценти
Начало / Култура / Снимайте фонтаните в Плевен, участвайте в конкурс

Снимайте фонтаните в Плевен, участвайте в конкурс

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират конкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”.  Конкурсът цели да обедини снимки на работещи фонтани у нас, старинни или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради и дори в дворове на частни домове.

50-те най-впечатляващи фотографии ще бъдат включени в изложба, която  ще се проведе от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).  Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на www.waterbridge.info. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Специална награда ще получат пет от снимките, които са безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония на 22 март – Световния ден на водата в УАСГ.

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017г.

Конкурсът е част от събитията в Седмица на водата 2017, които се провеждат по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...