Начало / Политика / Кандидатите на Коалиция за България могат да върнат в дневния ред на ЕС справедливостта и грижата за човека, заявява в обръщение Стефан Данаилов

Кандидатите на Коалиция за България могат да върнат в дневния ред на ЕС справедливостта и грижата за човека, заявява в обръщение Стефан Данаилов

БСП

Коалиция за България тази вечер закри предизборната си кампания в Плевен със среща в зала „Катя Попова”. На нея присъства ръководството на БСП в Плевен и областта, народните представители на Коалиция за България Васил Антонов, Димитър Кочков, Петър Дулев, областният управител Илиян Йончев..

Срещата започна с химна на Република България , след което тенорът Любомир Дяковски изпълни химна на Европа.

Пръв обръщение към събралите се направи депутатът Димитър Кочков, който подчерта, че 24 май е ден на българската писменост и на българската мъдрост. Това е и денят за размисъл преди евровота, затова в този ден трябва мъдро да мислим какво искаме, каза Кочков. „Дали искаме да ядем постната пица на Дянков, дали искаме големите уши на Цветан Цветанов да слушат нас и нашите лекари, дали искаме качулките да влизат в дома ни и да ядем бой като по американските филми. Аз не искам всичко това. Дали искаме Искра Фидосова да решава всичко с едно тефтерче, дали искаме да гледаме физиономията на Бойко Борисов по телевизията  по 10 пъти на ден и парите на България да отидат в една магистрала. И това аз не го искам. Аз знам какво искам – искам ново  социално и социалистическо представителство в Европарламента, което ще подкрепи социалното правителство на Орешарски да завърши мерките, които започна. Искам Мартин Шулц за председател на еврокомисията, защото той е приятел на България и личен приятел на Станишев, а всички заем, че на този свят всичко е лично. Затова гласувайте на 25-ти с номер 15 в бюлетината”, призова Кочков.

БСП

Депутатът Петър Дулев съобщи новина от последните часове, че „Булгаргаз” е спечелил европейско финансиране по проект за изграждане на три газопроводни отклонения, едно от които води към Свищов и дава  възможност за газифицране на Белене и Никопол.  Това е поредното доказателство, че правителството мисли за Северна България, изтъкна депутатът. „Безспорно достойнството на правителството  и на БСП в парламента е изразено в новото отношение към Северна България и към Северезопадния район за планиране. Ново е отношението към развитието на икономиката на Северозападния район”, каза той и допълни, че веднага след изборите, ще започне обсъждането на новата енергийна стратегия и депутатите от Коалиция за България ще настояват в нея да бъде включено рестартирането на проекта АЕЦ Белене.

Но, за да бъде продължено това, което  нашето правителство стори, е важна победата на евроизборите, подчерта Дулев и призова за подкрепа на техните кандидати за евродепутати. Те са  „един много добър отбор, съчетание на богат практически и политичисеки опит с дръзновението и таланта на младите в листата”.

БСП

С призив да гласуват се обърна и председателят на Областния съвет на БСП – Плевен Мирослав Михайлов. Той благодари на всички за всеотдайността, с която заедно защитават идеята БСП.  Михайлов прочете и обръщение на Стефан Данаилов, който, заради ангажименти не успя да присъства на закриването на предизборната кампания в Плевен. В обръщението си Стефан Данаилов призова на 25 май отново да бъдат заедно и да подкрепят  Коалиция за България, която има „ясен социален ангажимент и подкрепата за  нейните кандидати  е подкрепа за социалните идеи на  БСП, които ще намерят в тях реални защитници в голямото европейско семейство”. Те могат да върнат в дневния ред на ЕС справедливостта и равноправието, грижата за човека. Да гласуваме с номер 15 за справедлива и социална България”, казва още в обръщението си Данаилов, което беше посрещнато с дълги аплодисменти.

БСП

В Плевен Коалиция за България закри предизборната си кампания с концерт, в който участваха тенорът Любомир Дяковски, младите таланти Биляна Добрева и Ванеса Блажева, ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие”.

Биляна Добрева

БСП

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...

Един коментар

  1. този наглец не стъпи ни веднъж в Плевен, но ходи да се снима и подир гъза на Момата Станишев. Яд ме е , че подлъгаха така хората в Плевен. А Данаилов въобще не стъпи повече тук. Не му прави чест. Сега прави изявления, ние тука да не сме някакви идиоти, които не заслужаваме и грам внимание?