Акценти
Начало / Последни новини / Камп за национали по мини футбол провеждат днес в Плевен

Камп за национали по мини футбол провеждат днес в Плевен

Камп за кандидат-национални състезатели по мини футбол се провежда днес в Спортен комплекс „Замъка“ в Плевен. Целта е сформиране на национален отбор, който да участва на европейското първенство в Полша през юни следващата година. За първи път България ще има национален отбор. Това обявиха на пресконференция в БТА тази сутрин националния селекционер Николай Михов и асистента му Даниел Несторов. Днес двамата ще наблюдават 15 състезатели – Крум Зарев, Любомир Стоянов, Любен Петков, Мариян Блажев, Мартин Любомиров, Петър Марков, Любомир Станев, Иван Николов, Борислав Мичев, Мартин Христов, Антонио Попов, Тихомир Трифонов, Георги Великов, Илиян Николаев и Валентин Стоянов. Те бяха селектирани за участие в кампа от екипа на БАМФ – Плевен с президент Димитър Николов. Проявата е под патронажа на депутата Владислав Николов.

„Кампът в Плевен е първия от поредицата, които ще се проведат във всички центрове в страната. В тях националните селекционери ще търсят най-добрите футболисти. Силно се надявам част от плевенчани да попаднат в националния отбор и да участват в европейското първенство, каза Димитър Николов. Стана ясно, че града ни не е случайно избран за начало на инициативата.

„Плевен е един от традиционните футболни центрове на България. Разбира се с провеждането на камповете няма да имаме окончателен подбор на състав. Селекцията е отворен процес и в нея ще попадат тези, които покажат постоянство и са в оптимална спортна форма в дадения момент. В хода на подготовката за европейското ще провеждаме контролни срещи с български и чужди отбори“, уточни националният селекционер Николай Михов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...