Акценти
Начало / Култура / Калин Донков и Светлин Русев представят обща книга в Плевен

Калин Донков и Светлин Русев представят обща книга в Плевен

ddd

Известният публицист, есеист и поет Калин Донков и ненадминатият академик Светлин Русев ще представят обща творба в Плевен. Стихосбирката „Ето я нощта“, наречена на един от стиховете на поета, е илюстрирана с рисунките на акад. Русев. Те са правени в различно време, не конкретно към поезията, но се вписват в стиховете като атмосфера и настроение.

Изданието е библиофилско, като на сто бройки Калин Донков и Светлин Русев са оставили автографите си. То стана факт миналата година, за 71-та годишнина от рождението на поета.

Почитателите на двамата плевенски творци знаят, че те не за първи път създават съвместно въздействащо изкуство. Майсторският рисунък и изящното слово се обединиха преди време в друго библиофилско томче, в което рисунките на Русев бяха илюстрирани от поетичното слово на Донков.

Една от най-популярните творби на Калин Донков е стихотворението „Незабрава“, което стана вечен поп хит в изпълнение на покойната Катя Филипова.

Представянето на стихосбирката „Ето я нощта“ ще се състои на 24 октомври, от 18 часа в Галерия дарение „Светлин Русев“ в Плевен.

uuuuu

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...