Акценти
Начало / Общество / Как опазването на жабата дървесница се превърна в мисия за млади и стари в Байкал

Как опазването на жабата дървесница се превърна в мисия за млади и стари в Байкал

тренинг - Байкал

След поредицата от информационни кампании и еко беседи, проект „Да запазим дома на жабата дървесница“  на сдружение Еко Байкал , финансиран от фондация ЕкоОбщност продължи с интерактивен тренинг. Целта беше  да се обособи група от доброволци ,които да надградят своите умения и знания за общуване с посетители на байкалския бряг, общуване в критични ситуации, екипно поведение и застъпничество, разказа Албена Трифонова, председател на сдружение „Еко Байкайл“.  Поради големия интереса на младите хора в региона и необходимостта от включване на местните хора в активна възраст, обучението премина в няколко модула.

Около 30 участници отново се срещнаха с д-р Иван Райчев, ръководител на отдел „Природа“ в Регионалния исторически музей  – Плевен, който проведе мотивационно обучение на участниците.

Ива Мусова, експерт с дълъг опит в организиране на тренинги, свързани с комуникативни умения и екипно поведение,  успя да провокира във възрастните доброволци чувството за принадлежност към общността и да накара местните хора сами да потърсят начини как да се справят с посетителите, замърсяващи техният район.

В заниманията с най-младите природозащитници се включиха трима от младите доброволци на сдружение Еко Байкал – Радина, Цветина и Александър от Тръстеник, които успяха да запалят искрата и желанието на своите връстници да направят света едно по добро място,като започнат от мястото в което живеят.

Всичко това стана възможно благодарение на усилията и помощта на секретаря на НЧ „ПРОБУДА-1925“ Красимира Дамянова, която по време на целия проект мотивира  местните хора да се включат, а младите хора от читалището приеха идеята за запазване дома на жабата дървесница като своя мисия.

През октомври доброволците природозащитници ще се включат в залесяване

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...