Акценти
Начало / Култура / Какво предлага днес афишът на фестивала „Шарено петле”

Какво предлага днес афишът на фестивала „Шарено петле”

Програмата на третия ден от фестивала „Шарено петле” отново включва три представления. В 11 часа започва  „Каквото направи дядо, все е хубаво“ на Малка театрална компания, Габров. Режисура Емил Йорданов, сценография Инид и Стафан Бьорклунд, костюми Инид Бьорклунд. С участието на Десислава Йорданова и Георги Тенев.

Спектакълът е направен по едноименната приказка на Х. К. Андерсен – една история за най-хубавото нещо в живота – любовта.   Освен да проследят забавните перипетии на главния герой, зрителите ще могат и да се запознаят с различни видове кукли – естрадни, мимиращи и импровизирани, което прави преживяването още по-пъстро и атрактивно.

В 17 часа отваря ателие за изработка на кукли. Актьорите от Малка театрална компания, Габров ще покажат как да превърнеш най-обикновени зеленчуци в театрални кукли. В ателието участниците ще научат как с няколко лесни за изпълнение стъпки, могат да сторят това и ще изработят първите си кукли. Внимание! – ателието е само за деца и възрастни, които поне за малко могат да забравят принципа „Не си играй с храната!”. Ателието ще е на открито пред Драматичния театър, ако не вали. При лошо време ще се приюти във фоайето на театъра.

В 19:30  часа е спектакълът „Бялата врана“ от Карел Чапек на Държавен куклен театър – Стара Загора. Драматизация и режисура Любомир Колаксъзов,  сценография Виктория Андрекова, музика Христо Намлиев. Участват Диляна Спасова, Цвети Пеняшки, Кирил Антонов, Таня Георгиева

 „Бялата врана“ е приказка за скитника Франтишек Крал, на когото му е оставено на съхранение някакво куфарче. Той пази честно и почтено повереното му. Но изведнъж скитникът е арестуван, обвинен в престъпление и осъден на смърт. И не само това! Франтишек Крал станал по-късно много прочут, не само между хората, но и между враните. „Бялата врана“ е приказка за почтеността на бедния малък човек и предубеденостите на едно общество от корумпирани, бездушни чиновници, които робуват на предразсъдъците си и имат съзнанието, че са щатливи само ако са богати материално. „Бялата врана“ е зов на враните, които викат и търсят човека, който никога не е крал, но е крал на белите врани.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...