Акценти
Начало / Култура /  Какво предлага артафишът на Плевен тази седмица 

 Какво предлага артафишът на Плевен тази седмица 

Богат е артафишът на Община Плевен за предстоящата седмица, кулминацията в който е отбелязването на Трети март – Националния празник на РБългария.

Той започва с киновечер, посветена на 100 години от рождението на доайена на българската журналистика Петко Бочаров. Филмът ще бъде излъчен на 26 февруари, вторник,  от 17.00 часа в Арт зала на РБ „Хр. Смирненски”

На 27 февруари, сряда, ще има няколко събития.

От 11 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877”бъде открита изложбата от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението”.

От 17.30 часа в Арт център Плевен ще бъде открита изложба  живопис на Петр Йедличка.

В същия час, 17.30 ч., в Арт зала на РБ „Христо Смирненски” ще започне среща с поета плевенчанин Георги Константинов за представяне на новата му книга „Поезията като свидетел“ .

На 28 февруари, четвъртък, отново плевенчани ще имат избор между няколко събития.

От 11 часа, в къща музей „Цар Освободител Александър II” ще бъде представена изложбата  „Възпоменателни знаци за Освобождението” по проект „Уникални реликви от българското Възраждане и Националното Освобождение”

От  16.30 часа е представянето на  новата поетична книга на Христина Комаревска  „Пурпур и пепел“. Поетичната среща е в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

Час по-късно, в 17.30 часа, в Арт залата на РБ „Христо Смирненски” ще започне представяне на  книгата на проф.Любомир Ковачев „Етюди за скалпел и баскетболна топка”.

От 19 часа, в зала „Катя Попова” е концертът на Плевенска филхармония със солисти Александър Димитров – виолончело, и Димчо Величков – пиано.  Диригент – Константин Добройков.

На 1 март, петък, в 11 часа в параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще бъде отслужена панихида по повод 138 години от гибелта на Цар Освободител Александър II.

От 16 часа, в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев” е срещата с писателката Неда Антонова и представяне на новата й книга, посветена на Васил Левски.

На 3 март, от 11 часа на площад „Възраждане” ще започне тържественият ритуал за отбелязване на Националния празник на Р България и 141 години от Освобождението на България.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...