Начало / Общество / Йордан Йовчев: Който е приел да бъде военнослужещ, трябва да се самонаказва от време навреме

Йордан Йовчев: Който е приел да бъде военнослужещ, трябва да се самонаказва от време навреме

Леко е занемарена физическата подготовка на кадровите войници, но който е приел да бъде военнослужещ,  трябва да се самонаказва от време навреме с тренировки. Така смята известният наш състезател по спортна гимнастика от близкото минало Йордан Йовчев, който в момента е цивилен служител в Центъра за елитен спорт към военно формирование 22 980. Днес той беше заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев в Единния център за начална подготовка в Плевен  и проведе открито занятие по физическа подготовка с курсистите.

pleven_ecntr_2

Известният ни гимнастик отбеляза, че все пак не са малко тези, които са по-активни, дисциплинирани и  мотивирани, и намират време и полагат  усилия за физическата си подготовка. За съвременния войник е важно да знае, че има дисциплина и е нужна много добра физическа подготовка, подчерта Йовчев и допълни, че е много по-респектиращо, когато пред теб се изправи един войник с добре поддържана физика.

Според гимнастика добрата физическа форма е важна за всеки един, защото „докато човек спортува, се зарежда с положителни емоции, създава добри приятелства и по-рядко боледува”.  За да е здрав един мъж, трябва да може да направи поне 20 лицеви опори и 20 коремни преси, и поне 10 набирания на успоредката, е рецептата на гимнастика за добро здраве и хубав външен вид.

pleven_ecntr_1

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...