Акценти
Начало / Икономика / Йорданският консул у нас ще представи в Плевен възможностите за бизнес партньорства

Йорданският консул у нас ще представи в Плевен възможностите за бизнес партньорства

Почетният консул на Хашемитското Кралство Йордания в София и Председател на Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество Н. пр. д-р Хасан Бармауи ще се срещне с представители на бизнеса в Плевен, за да представи възможностите за партньорство в тази област. Срещата ще се проведе на 24 февруари, от 10 часа в зала „Гена Димитрова” на РБ „Христо Смирненски”.

Тя е в отговор на предстоящото официално подписване на договор за партньорство и сътрудничество между Плевен и град Зарка в Йордания.

При посещението си в Плевен през месец декември миналата година д-р Бармауи заяви интерес плевенският Медицински университет да бъде обучителен център за йордански студенти. Той предаде и сериозния интерес от страна на бизнесмени от неговата страна да инвестират в областта на земеделието и животновъдството у нас. В тази връзка се водят взаимни разговори за облекчаване на визовия режим между двете държави, които се очаква да бъдат финализирани с посещението на Краля на Йордания в България тази година.

Предстои и плевенска делегация да посети град Зарка във връзка с партньорския договор. Кметът Георг Спартански обяви, че тя ще бъде основно бизнес ориентирана.

Снимка: архив

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...