Акценти
Начало / Общество / И в Червен бряг се стягат за почистването

И в Червен бряг се стягат за почистването

Община Червен бряг се включва в инициативата „Да изчистим България за един ден” с организирането и информирането на гражданите, неправителствени организации, училища и др. Да бъдем обществено отговорни и нека всеки се включи като почисти на 20 април района, в който живее, призовават от местната администрация.

Община Червен бряг вече стартира кампанията с изготвяне на списъци с доброволците, които искат да вземат участие в инициативата. Списъкът продължава да се допълва всеки ден. За почистване са определени междублоковите пространства в града, крайпътните градинки и алеи, местностите „Голеж”, „Магарето” и „Мерата”, както и общинския стадион. За доброволците в почистването са осигурени чували и ръкавици от Община Червен бряг, раздаването им ще става в дните 17 и 18 април в стая 201 в сградата на местната администрация, от 9.30 до 16.30 часа.

Чувалите със събраните отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за битови отпадъци, за по-лесно натоварване и транспортиране до депо за отпадъци в Червен бряг. Определен е и начален час на почистването – 9.00 часа на 20 април, сборният пункт е пред сградата на Общинска администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...