Акценти
Начало / Последни новини / И в Плевен провеждат програмата „Тенисът – спорт за всички“

И в Плевен провеждат програмата „Тенисът – спорт за всички“

Плевен става част от пилотната програма на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис „Тенисът – спорт за всички“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално вчера програмата. Финансирането й е 300 000 лева, като половината от средствата са подсигурени от ММС, а другата половина от федерацията по тенис. В рамките на „Тенисът – спорт за всички” ще бъдат проведени около 30 турнира за деца до 10 години, както и финални мастърси при 10-12 годишните. Предвижда се организирането на подготвителни лагери за най-добре представилите се деца, а също и обучение за повишаване на треньорската квалификация на над 60 треньори с лектори от Международната и Европейската федерации по тенис.
Дейностите по програмата ще се реализират в шест основни регионални центъра – София, Варна, Пловдив, Хасково, Бургас и Плевен, като в тях ще участват 30 тенис клуба.
„Като продължение на цялостната ни политика за приоритизиране на спорта в детско-юношеска възраст дойде ред и на тази програма – „Тенисът – спорт за всички”. Изключително съм щастлив и горд, че заедно с Българската федерация по тенис успяхме да намерим сили и средства, за да я стартираме. Целта е да увеличим броя на децата, системно практикуващи спорт, в случая тенис, за да се подобри здравето и двигателната активност на подрастващите. Програмата ще даде възможност на близо 600 деца на възраст между 6 и 12 години да се докоснат за първи път до магията на тениса“, подчерта министър Кралев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...