Акценти
Начало / Общество / И в Гулянци ще чистят отново с дружни усилия

И в Гулянци ще чистят отново с дружни усилия

Община Гулянци ще се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден”, която ще се проведе на 20 април от 9.30 часа. Местата, определени за почистване, са залесените терени на всички входове за град Гулянци, както и района на античното селище Улпия Ескус край с. Гиген, акции по почистване са организирани и във всички кметства. В почистването ще се включи цялата общинска и кметска администрация като към служителите може да се присъедини всеки, който желае. Чували и ръкавици ще се раздават на място, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

От там излязоха и с призив към директорите и управителите на фирми и учреждения да се включат в кампанията като организират почистването на районите около поверените им сгради. Препоръчително е домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да уведомят живущите за кампанията и да организират почистването на пространствата и градинките около сградите.

Всеки жител на Община Гулянци също може да даде своя личен принос в кампанията „Да изчистим България за един ден”, като се включи в акцията и на 20 април почисти заедно с близки и съседи своята улица, градинката пред своя дом. Община Гулянци ще организира извозването на събраните отпадъци.

Миналата година в кампанията „Да изчистим България за един ден” се включиха над 500 души от общината, които с дружни усилия почистиха десетки замърсени места.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...