Акценти
Начало / Образование / Истинска гора ще засадят в двора на ДГ „Звънче” в Плевен  

Истинска гора ще засадят в двора на ДГ „Звънче” в Плевен  

Голяма залесителна акция започва в ДГ „Звънче” в Плевен. Тя е етап от кампанията „Да спасим едно дърво” и се реализира с всеотдайния труд на екипа под ръководството на директора Даниела Дончева, както и с активното участие на родителите, съобщиха от детската градина. Дръвчетата ще бъдат засадени на 21 март. Днес, по същия проект, родители на възпитаници на „Звънче” ще занесат в градината събрана от тях отпадъчна хартия, с парите от която ще бъдат купени книжки за обогатяване на библиотеките на групите.

Пак благодарение на родителите, които гласуваха в интернет, през миналата година детската градина беше сред успешните участници в друга екологична инициатива – „Когато станем 100 000 ще посадим гора”, чиято крайна цел е в България да бъдат посадени 1.1 милиона дървета. Детска градина „Звънче” получи 100 фиданки – по 10 явора и жълъди и 80 борчета. Малките дръвчета са съхранени и сега, при настъпването на пролетта ще бъдат засадени в двора на градината.

Децата ще получат като подарък и други дръвчета – гинко билоба, отгледани от плевенския Гутенберг – Диян Павлов – Джими. Джими е поканен от Даниела Дончева за ментор в заниманията по друг интересен проект на ДГ „Звънче” – за ръчно производство на хартия.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...