Начало / Здравеопазване / Информационни материали за рака на гърдата раздават днес на плевенчанки

Информационни материали за рака на гърдата раздават днес на плевенчанки

С раздаване на информационни брошури стартира днес в Плевен кампанията по повод Световния ден за борба с рака на гърдата на Асоциацията на студентите медици в България – Плевен, организирана с любезното съдействие на AVON – България. Тя протича под надслов  „Бъди информиран, бъди отговорен“ и ще продължи до 23 октомври с различни инициативи. До 18 часа днес пред Central Mall – Pleven плевенчанки ще имат възможност да получат информационни материали, свързани с рака на гърдата и как да се самопрегледа една жена. На място ще бъдат раздавани и талончета за безплатни прегледи, на които ще са посочени телефон за връзка за предварително записване на часове и място на провеждането им.

кампания рак на гърдата

В следобедните часове на днешния ден кампанията ще продължи публична лекция на тема „Рак на гърдата – диагноза, а не присъда“ от  психолога И. Илиев. Началният час на мероприятието е 17:30, а мястото – зала Асклепий в Mедицински университет – Плевен.

Медиците ще продължат кампанията на 20 октомври, вторник, с “Pink Party” в Havana Bar от 20:30 часа. А на 23 октомври, петък, инициативата ще завърши с публична лекция на доц. д-р Байчев от 16:30 часа в зала „Авицена” на МУ – Плевен.

кампания рак на гърдата

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...