Акценти
Начало / Икономика / Информационен семинар за повишаване на експортния потенциал на малки фирми ще се проведе в Плевен

Информационен семинар за повишаване на експортния потенциал на малки фирми ще се проведе в Плевен

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира на 16 октомври в Плевен информационен семинар за повишаване на експортния потенциал на български малки и средни предприятия. Темата на семинара е „Политики за насърчаване на износа. Възможности за финансиране”, като целта е бъдат обсъдени инструментите за насърчаване на експорта, предлагани от държавни и частни институции.

На участниците ще бъдат представени предстоящите инициативи, организирани от Изпълнителната агенция в подкрепа на развитието на износа сред българските компании. Експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще коментират търговските договорености и информационните ресурси на ЕС. Сред обсъжданите теми ще бъдат възможностите за финансиране на износа на малки и средни предприятия и неговото застраховане.

Информационният семинар ще се проведе в хотел „Балкан” от 10 часа.

Участието в семинара е безплатно и става след регистрация на интернет-страницата на „БенчМарк – БИФ” www.benchmark.bg, рубрика „Финансово консултиране”, подрубрика „Обучения/семинари”.

Досега 279 български фирми са взели участие в обученията и семинарите за повишаване на експортния потенциал, организирани от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...